Yüksekova’da öğrenciler için genç ofis Ramazan boyunca akşam da açık
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Genç Ofis kütüphanesi, Ramazan ayı boyunca iftardan sonra da açık tutularak sınavlara hazırlanan yüzlerce öğrenciye çalışma imkânı sunuyor.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Genç Ofis, Ramazan ayında öğrencilerin ders çalışma ihtiyacına yanıt vermeye devam ediyor. Jiyan Mobilya binasının üst katında bulunan merkezdeki kütüphane bölümü, sabah 08.30’dan gece 23.00’e kadar açık tutuluyor.
Yaklaşık 150 öğrencinin aktif olarak yararlandığı merkezde, özellikle iftar sonrasında yoğunluk yaşandığı ifade edildi. Dershanelerin gündüz saatlerinde açık olması nedeniyle öğrencilerin büyük kısmı akşam saatlerinde Genç Ofis’i tercih ediyor.

Yoğunluk iftardan sonra artıyor
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde spor uzmanı Sinan Ak, Ramazan ayı boyunca kütüphanenin çalışma saatlerinin öğrencilerin ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini belirtti.
Ak, merkezdeki çalışma düzenine ilişkin, “Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı Genç Ofis’te görevliyim. Ramazan ayında kütüphanemizi sabah 08.30’dan gece 23.00’e kadar açık tutuyoruz. Gündüz saatlerinde öğrenciler genelde dershanelerde oluyor, bu yüzden asıl yoğunluğu iftardan sonra yaşıyoruz. Akşam saatlerinde kütüphane neredeyse tamamen doluyor” dedi.

Merkeze gelen öğrencilerin büyük bölümünü üniversite sınavına hazırlanan gençlerin oluşturduğunu belirten Ak, kamu personeli sınavlarına çalışanların da önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Ak, “Buraya gelen öğrencilerin çoğu YKS’ye hazırlanıyor. Bunun yanında KPSS’ye çalışan mezun öğrenciler de düzenli olarak geliyor. Çalışma salonlarımız dolduğunda farklı alanları da derslik olarak kullanıyoruz. Hatta zaman zaman resim atölyesini bile çalışma alanına dönüştürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kapasite zaman zaman genişletiliyor
Genç Ofis’te iki ana çalışma salonunun bulunduğunu ifade eden Ak, kapasitenin yoğunluğa göre esnetildiğini belirterek, “Bir sınıfta yaklaşık 80, diğerinde 40 öğrenci aynı anda ders çalışabiliyor. Ancak yoğunluk arttığında ek alanları açarak toplamda 120 ila 150 öğrenciyi ağırlıyoruz. Amacımız gençlerin sessiz, güvenli ve düzenli bir ortamda çalışabilmesi” diye aktardı.
Öğrenciler için alternatif çalışma alanı
Ramazan ayında özellikle akşam saatlerinde açık kalan kütüphane, dershane veya ev ortamında verimli çalışamayan öğrenciler için önemli bir alternatif oluşturuyor. Yetkililer, sınav dönemine kadar çalışma saatlerinin öğrencilerin talebine göre sürdürülebileceğini ifade etti.
