Yüksekova’da Newroz coşkuyla kutlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde binlerce kişinin katıldığı newroz coşku ile kutlandı.

İlçenin Güngör Mahallesinde bulunan Yenişehir stadında aralarında HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Van milletvekili Tayip Temel, HDP il ve ilçe yöneticileri, STK temsilcilerinin de katıldığı Newroz'da binlerce kişi Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Etkinlikte bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Diyorlar, Ukrayna’da barışı savunuyoruz ama Efrin’e ve Başur Kürdistan’ına saldırıyorlar. Meselemiz sadece AK Parti ve MHP ile tek değil, muhalefetle de. İktidarı değiştireceğiz diyorlar, bayramda, coşkuda Kürt halkıyla birlikte olmayanlar ile ne CHP ne AK Parti ne diğer partiler Kürt sorunu çözemez. HDP’nin kapatılması konusunda hepsi suskundurlar” ifadelerini kullandı.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede ise, ''Kürt halkının haklı davası ve talepleri vardır. Kürt halkı onurlu bir yaşam istiyor, özgürce yaşamak istiyor. Bundan daha ahlaklı ne olabilir ki, buradan bir kere daha Dehak’lara sesleniyoruz; bu halkın Kawaları sizleri kurmak istediğiniz bataklığa koyacaktır” diye konuştu.  

Nevroz ateşinin yakılması ile başlayan kutlamalar, konuşmalar ve Hatice Kiye – Kadir Çat, Ruken Yılmaz, Grup İsyan Ateşinin müzik dinletisi ile son buldu.

yuksekova-newroz.jpeg

yuksekova-newroz-001.jpeg

yuksekova-newroz-002.jpeg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.