Yüksekova’da motorin 63 TL’yi aştı
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından Orta Doğu’da artan gerilim, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir günde 3 liranın üzerinde artan motorin fiyatı 63,23 TL’ye çıktı.
Orta Doğu’da ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası yükselen petrol fiyatları, Türkiye fiyatlarına da yansıdı. Yüksekova’da dün 60 TL seviyesinde olan motorin fiyatı bugün 63,23 TL’ye yükseldi.

“Araçlarımızı kullanamayacak hale geldik”
Sürücülerden Bülent Erdoğan, zamların günlük hayatı doğrudan etkilediğini belirterek, “Sabah kalktığımızda akaryakıta zam geliyor. Dün 60 TL olan yakıt bugün 63 TL’ye çıktı. Araçlarımızı kullanamayacak hale geldik. İlçemiz uzak olduğu için yakıt zaten pahalıya geliyor. Böyle devam ederse insanlar araçlarını bırakıp yürümek zorunda kalacak. İnşallah savaş biter, çünkü bu durum herkese zarar veriyor” dedi.

“Günlük kazancımız yakıtı karşılamıyor”
Günübirlik taşımacılık yaptığını belirten Fikret Akkurt ise fiyat artışlarının işlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Akkurt, “Bugün istasyona geldim, tabelaya baktım ama yakıt almadan geri döndüm. Günlük kazancımız yakıtı karşılamıyor. Dün 60 TL olan fiyat bugün 63,23 TL oldu. Bu şekilde devam ederse aracı garaja çekmek zorunda kalacağız. Birçok kişi kontağı kapatır” ifadelerini kullandı.

“Hürmüz Boğazı kapalı kaldığı sürece fiyat artışları sürebilir”
Bir akaryakıt istasyonunda görevli Ferhat Öz Çobanoğlu da zamların satışlara yansıdığını belirtti. Öz Çobanoğlu, “Zamlar savaştan kaynaklı geliyor. İnsanlar fiyatlara bakıp çoğu zaman almadan gidiyor. Şu an durgunluk var. Yarın da zam beklentisi var. Hürmüz Boğazı kapalı kaldığı sürece fiyat artışları sürebilir. Eğer boğaz açılırsa indirim olabilir ama mevcut tabloda artışların devam etmesi bekleniyor” diye konuştu.
