Yüksekova'da mesleki eğitim kursu

Yüksekova'da mesleki eğitim kursu

Yüksekova'da mesleki eğitim kursu açılıyor.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da Mesleki Eğitim Merkezi tarafından mesleki eğitim kursu düzenleniyor.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında düzenlenecek kurs, 5 Temmuz'a kadar sürecek.

Başvuru yapmak isteyen vatandaşların Mesleki Eğitim Merkezi ile Esnaf Sanatkarlar Odası'ndan başvuru formunu alabailecekleri belirtildi.

HİJYEN EĞİTİMİ ALMAYAN PERSONELLER ÇALIŞAMAZ

Hijyen Eğitimi yönetmeliği gereği; gıda üretim ve perakende iş yerleri, İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler ile komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarında çalışan personellerin 05/07/2014 tarihine kadar en az sekiz saatlik 'Hijyen Eğitimi Kursu' alması zorunlu hale getirildi.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği, bu Yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde, Genel Müdürlük tarafından verilen Hijyen Eğitimi Belgesi'ne sahip olmayan personellerin çalıştırılması yasaklandı. 

Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin 11. Maddesinde; "Her iş kolunun izin, onay, kayıt, ruhsatlandırma ve benzeri hizmetlerini yürüten Bakanlık veya mahalli idare, bu Yönetmelikte belirtilen iş yerlerinin, 5 inci, 9 uncu ve 10 uncu maddelerde belirtilen yükümlülükleri yerine getirip getirmediğini denetler. Bu maddelerde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında, durumu bu maddelere uygun bulunmayan çalışanların her biri ayrı ayrı aykırılıklar olarak değerlendirilir ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesine göre işlem yapılır" deniliyor.

YASAKLARA UYMAYANLARA BİN LİRA'YA KADAR PARA CEZASI

Yeni yönetmelikte yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, ikiyüzelli Türk Lirasından bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.