Yüksekova'da marketler denetlendi

Yüksekova'da marketler denetlendi

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren zincir marketlerini denetledi.

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde fiyat etiketleri, son kullanma tarihi ve raf kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlık gibi durumlar incelendi.

Özellikle Soğuk ortamda korunması gereken gıda ürünlerinin, üretimden başlayarak sevkiyat, depolama ve sergileme gibi tüketime kadar tüm aşamalarında “gıda güvenliği” kriterlerine uygunluğunu ve özelliklerini koruyabilmesi için uygulanması “zorunlu olan” Soğuk Zinciri dikkate alınarak gerekli uyarılar yapıldı.

İlçede halk sağlığı ve güvenli alışveriş yapılması için rutin olarak yaptıkları denetimlere devam ettiklerini söyleyen Zabıta Müdürü Ahmet Durmazer, “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bu gün ilçedeki zincir marketler denetlendi. Alışverişte vatandaşlarımızın da aldıkları ürünü incelemelerini istiyoruz. Özellikle son kullanma tarihlerine bakılmadan ürünlerin alınmaması gerektiğini her seferinde dile getiriyoruz. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Rutinleştirdiğimiz denetimlerimiz ilçe genelinde her alanda aralıksız bir şekilde devam edecektir” dedi.

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-16-49.jpeg

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-16-50-1.jpeg

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-16-50.jpeg

whatsapp-image-2023-01-12-at-12-16-52.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum