Yüksekova’da Makedonyalı geline 2 gün, 2 gece düğün

Yüksekova’da Makedonyalı geline 2 gün, 2 gece düğün

Yüksekova ilçesinde 2 gün 2 gece yapılan düğünle Sedat Taş (23), üniversitede tanıştığı ve aşık olduğu Makedonyalı Leyla Nehteparova (23) ile dünya evine girdi.

Makedonya Gotse Devlet Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü'nde eğitim gören Yüksekovalı Sedat Taş, Türk Dili Edebiyat Bölümü'nde okuyan bu ülke vatandaşı Leyla Nehteparova ile tanıştı. Bir süre sevgili olan çift, daha sonra evlenme kararı aldı. Makedonya'daki nişan töreninin ardından Yüksekova'ya gelen Nehteparova ve Taş çifti, burada 2 gün 2 gece süren düğünle dünya evine girdi. 

whatsapp-image-2023-10-24-at-17-04-43.jpeg
Çok mutlu olduğunu söyleyen Sedat Taş, "Mutluluğumuzun bir ömür boyu sürmesini diliyoruz. Allah bu mutluluğu herkese nasip etsin. Makedonyalıların damadı olmaktan da gurur duyuyorum. Makedonya Gotse Devlet Üniversitesi Diş Hekimliği'ni kazandım. Eşimle de aynı üniversite de tanıştım. 5 yıllık arkadaşlığımızın ardında bugün evlendik" dedi.

'DÜĞÜNDE BİR SÜRÜ ALTIN TAKILDI, ÇOK ŞAŞIRDIM'

Türkiye'ye gelin olarak gelmekten çok mutlu olduğunu belirten Leyla Nehteparova ise, "Yüksekova’yı çok beğendim. Çok iyi insanlar, kültürleri çok iyi ve yemeklerini çok beğendim. Eşimle aynı üniversitede tanıştım. Burada hayatımı sürdüreceğim. 5 yıllık beraberliğimizin ardından da evleniyoruz. Makedonya’da nişan yaptık. Türk dili ve edebiyatı bölümü mezunuyum. Düğünde bana bir sürü altın ve para takıldı. Bizde böyle bir şey yok. Bunu görünce çok şaşırdım" dedi. 
Damadın ağabeyi Faruk Taş da "Kardeşim Makedonya’da diş hekimliğini fakültesini kazandı. Çok şükür mezun oldu. Orada da Makedonyalı Leyla Nehteparova ile tanıştı. Güzel bir ailemiz oldu. Artık Makedonya’da da bir evimiz bir ailemiz var" diye konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum