Yüksekova'da mahalle yolu kapalı olunca diyaliz hastası yaşlı kadın hastaneye böyle ulaştırıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde mahsur kalan diyaliz hastası hastaneye branda üzerinde çekilerek ulaştırıldı.

İlçede 3 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle mahale, köy ve mezra yolları kapandı. Cumhuriyet Mahallesi'nde aniden rahatsızlanan 73 yaşındaki diyaliz hastası Meryem Aybar, mahalle yolu kapalı olunca yakınları tarafından branda üzerinde ana caddeye kadar taşındı. O anlar cep telefonuyla görüntülendi. 

'Aniden rahatsızlanınca ne yapacağımızı bilemedik'

Aybar'ın yeğeni Uğur Aybar Yüksekova Haber muhabirine yaptığı açıklamada, 761. sokakta ikamet ettiklerini belirterek, "Nenem aniden rahatsızlanınca ne yapacağımızı bilemedik. Evimiz çevre yoluna yakın olduğu için çevre yoluna kadar branda ile götürerek burada bir araca bindirip Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Çok şükür yapılan müdahale ile kendisine geldi ve tekrar eve getirdik" dedi.

'İş makinesi operatörü yolu açmadı'

Eve getirince çevre yolunda kar temizliği yapan iş makinesinden yardım istediklerini belirten Aybar, "İş makinesi operatörü karayolundan çıkamayacağını söyleyip bize yardım etmedi. Mecburen aynı yöntemle hastamızı eve getirmek zorunda kaldık" dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum