Yüksekova'da kurulan Atıksu Arıtma Tesisi'nde test çalışmalarına başlandı

Yüksekova'da kurulan Atıksu Arıtma Tesisi'nde test çalışmalarına başlandı

Yüksekova ilçesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin hibe desteğiyle yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nde test çalışmalarına başlandı.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Vali Ali Çelik, ilçedeki kanalizasyon suyunun arıtılarak doğaya temiz şekilde akıtılması amacıyla yapılan tesiste incelemelerde bulundu.

Tesis ve çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi alan Çelik, tesisin hayırlı olmasını diledi, personele başarı dileklerini iletti.

Ardından Adaklı köyüne giden Çelik, bir araya geldiği köy sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Köydeki şeker pancarı üretimiyle ilgili Çelik'e bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde ilçede 35 yıl sonra ilk defa şeker pancarı üretiminin yapıldığını, 300 dönümden 5 ton üretim sağlandığını belirtti.

Çelik, ilçenin kalkınması ve sorunların çözümü için devletin imkanları dahilinde ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade ederek, üretime her zaman destek çıktıklarını aktardı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum