Yüksekova'daki Kürtçe kursuna daha çok memurlar ilgi gösteriyor

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi’nde devam Kürtçe kursuna ilçede görevli memurlar ilgi gösteriyor.

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi’nde uzun süredir devam eden Kürtçe kursuna ilçedeki öğretmen, polis, doktor ve diğer memurlar ilgi gösteriyor.

3 gün hafta içi 2 gün ise hafta sonu olmak üzere toplam haftada 5 gün verilen Kürtçe dersine daha çok kadınlar ilgi gösterirken, öğrenci sayısı 5 ila 15 arasında değişiyor.

Daha çok memurlar katılıyor

Bu yıl Yüksekova’ya ataması yapılan Kürtçe Öğretmeni Nazım Aydın Yüksekovalıların Kürtçe kursuna fazla katılmadığını ifade ederek, "Kadın kursiyerlerimiz daha fazla. Daha çok Kürtçe konuşmalıyız. Yüksekovalıların da Kürtçe kursuna katılmasını ve Kürtçelerini geliştirmesini istiyoruz’’ dedi.

whatsapp-image-2024-03-17-at-23-26-43.jpeg

Kürtçe yazım kurallarının öğrenilmesi gerek

Kürtçe konuşurken yapılan yanlışlardan örnekler vererek Kürtçe eğitim almanın önemine vurgu yapan Aydın, ilçedeki birçok okulda da Kürtçe dil eğitimi verildiğini, okullarda Kürtçe dil eğitimine talebin daha çok olduğu bilgisini vererek, "Şuanda Halk Eğitim Merkezi'nde sadece ben ders veriyorum. Vali Erdoğan Gürbüz okulu, Sait Bora mahallesinde ve Dara köyünde de Kürtçe eğitim verilen okullar var. 5,6,7 ve 8’inci sınıflarda Kürtçe dil eğitimi veriliyor. Yetişkin bireylerin de kursumuz aracılığıyla eğitim almasını istiyoruz. Kürtçe biliyorum gerek yok diyen vatandaşlarımız olabilir ancak Kürtçe yazım kurallarının da mutlaka öğrenilmesi gerek" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum