Yüksekova'da köylülerle VEDAŞ arasında gerginlik: Köye enerji verilmiyor

Yüksekova'da köylülerle VEDAŞ arasında gerginlik: Köye enerji verilmiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Aksu (Gagevran) köyünde VEDAŞ ekibiyle köy sakinleri arasında çıkan gerginlik nedeniyle köyün elektriği kesildi.

Edinilen bilgiye göre, dün sabahın erken saatlerinde VEDAŞ Kaçak ve arıza ekibi Yüksekova'ya bağlı Aksu (Gagevran) köyünde denetime çıktı. 

Denetim sırasında köylülerle VEDAŞ ekipleri arasında gerginlik çıkması üzerine ekipler çalışmasını yarıda bırakmak zorunda kalırken köyün elektriğinin kesildiği bildirildi. Dünden beri elektriklerinin kesik olduğunu belirten köy sakinleri mağdur edildiklerini söylüyor. 

Elektrik şirketi ise köyde yaklaşık 20 gün önce yenilenen trafoda tekrar yaşanan aşırı yüklenmenin nedenlerini araştırmak ve tarama yapmak üzere köye giden arıza ve tarama ekibinin engellenmesi nedeniyle ekiplerin arıza ve tarama işlemlerini gideremeden geri çekildiğini bu nedenle de köye enerji verilemediğini söylüyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum