Yüksekova'da köy yolları bir bir açılıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor.

Önceki gün başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi bağlı Yüksekova karla mücadele ekiplerinin iki gündür sürdürdüğü geceli gündüzlü çalışmalarının ardından 35 köy yolu ulaşıma açılırken, kapalı olan diğer 24 köy yolunu açma çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.
haberinfotograflari.gif
Karlı Köyü’ne bağlı Karabey mezrası Muhtarı Kerem Özcanan yağan yağışlar nedeniyle köy yollarının kapandığını belirterek, “Şuan yollarımız açılıyor. Köyümüz riskli bir bölgede yer aldığı için çığ tehlikesi yaşıyoruz. Biz köyümüzün bulunduğu bölge itibariyle çığ tehlikesinin olduğunu yetkililere bildirdik fakat şimdiye kadar çığı engellemek için herhangi bir çalışma başlatılmadı. Çalışma yürüten bütün ekiplere teşekkür ediyoruz”dedi.

Bir aydan beri sürekli kar temizleme çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen makine operatörü Niyazi Akbaş ise, “ Ekibimiz olarak sürekli çalışıyoruz. Buna rağmen hala yolu kapalı olan köylerimiz var. Hiç durmadan gece gündüz vardiyalı olarak çalışıyoruz. Bölgede çok kar var bu da çalışmalarımızı zorlaştırıyor. Kar kalınlığı yer yer 5 metreyi buluyor”diye konuştu.

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği yetkilileri de, şimdiye kadar 35 köy yolunu ulaşıma açtıklarını belirterek, kapalı olan diğer köy yollarını da yarına kadar açmayı planladıklarını söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum