Yüksekova'da Kızılay kan bağış standı açtı

Yüksekova'da Kızılay kan bağış standı açtı

Yüksekova 15 Temmuz Parkı karşısında Kızılay kan bağış standı açtı.

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan 15 Temmuz Parkı karşısında, 'Kan Ver Hayat Kurtar' sloganıyla Van Kızılay ekibi kan bağış standı açtı.

Pazartesi günü itibariyle 09:00 ve 18:00 saatleri arasında kurulu olan stand 3 gün boyunca kan bağışı toplayacak.

whatsapp-image-2024-05-20-at-16-01-17.jpeg

"Bağışınızın hayat kurtardığını unutmayın"

Kan bağışının önemine vurgu yapan Kan Bağış Kazanım Uzmanı Sinan Ayaz, bağışın içeriğine değinerek, "Kan bağışında bulunun, İnsana ancak insan yardım edebilir. Başka alternatif yok. Bir gün bizimde başımıza gelebilir. Bizde kana muhtaç kalabiliriz. Bu yüzden her zaman empati kurarak hareket etmeliyiz. Yüksekova halkı bu tür konularda çok duyarlı. Bu kan bağışında da destek olmalarını istiyoruz. Bağışçının 18 yaşını doldurması zorunludur. 3 ayda bir kan verilebiliyor. Kan vermenin herhangi bir zararı kesinlikle yoktur, bilhassa sağlıklı ve faydalıdır. Kimisi kanımın değerleri azdır veya çoktur diye veremeyeceğini düşünüyor. Biz kan değerlerine bakıp, kan değer referans aralığında alıyoruz. Bütün bulaşıcı hastalıklara da bakıyoruz herhangi bir sıkıntı varsa kan alımını gerçekleştirmiyoruz. Lütfen standımızı es geçmeyin. Bu tür bir bağışınızın hayat kurtardığını unutmayın. Pazartesi gününden çarşamba gününe kadar buradayız. Desteklerinizi eksiltmeyin" ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.