Yüksekova'da 'kız kaçırma' kavgası: 3 kişi ağır yaralandı

Yüksekova'da 'kız kaçırma' kavgası: 3 kişi ağır yaralandı

Yüksekova'da evli ve 6 çocuklu bir kişinin kız kaçırdığı iddiası üzerine iki köy arasında gerginlik yaşandı. Çıkan silahlı kavgada 3 kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, Doğanlı kampında oturan Ertuşi aşiretine mensup 19 yaşındaki H.A. adlı genç kız doktora gitmek üzere 5 gün önce sabah saatlerinde Yüksekova'ya gitti.

İddialara göre genç kız, hastane yakınındaki köprü üzerinde Doski aşiretine mensup Arif Çoban tarafından kaçırıldı. İlçenin ileri gelenleri araya girdi fakat tüm müdahalelere rağmen kız geri getirilemedi. Aradan günler geçmesine rağmen kızdan haber alamayan 15 kişilik Doğanlı kampı sakinleri, Arif Çoban'ın yaşadığı Bulaklı köyüne giderek kaçırılan kızlarını istedi. Köylüler arasında kızın kendi isteğiyle veya zorla kaçırıldığı tartışmaları kavgaya dönüştü. Kavga sonunda Doğanlı kampından gelen Zahir ve Hacı Alkan ile Emin Dayan silahla yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan köylüler, Van'daki hastanelere sevk edildi.

Olay, daha sonra iki köy kavgasına dönüştü. Gerginliğin yükselmesi üzerine bölgeye çok sayıda jandarma sevk edildi. Jandarma Doğanlı Kampı'ndaki 23 geçici köy korucusunun silahına el konuldu.

Olayların büyümesi üzerine AK Parti Hakkari Milletvekilleri Mustafa Zeydan ve CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan devreye girdi. CHP Milletvekili Esat Canan, Ankara'dan uçakla Van'a oradan da hemen Yüksekova'ya geldi. Milletvekilinin devreye girmesiyle önce kavga sırasında alıkonulan adamlar karşılıklı serbest bırakıldı. Esat Canan ve ilçenin ileri gelenleri olayların daha fazla büyümemesi için arayı bulmaya çalışıyor. Bölgede gerginlik devan ederken jandarma bölgeyi abluka altına aldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.