Yüksekova’da kırmızı et satışları dibe vurdu
Yüksekova’da kasaplık yapan Tahirhan Uçak, artan fiyatlar ve düşen alım gücü nedeniyle kırmızı et satışlarının ciddi şekilde azaldığını belirtti.
Yüksekova’da 40 yıldır kasaplık yapan Tahirhan Uçak, son iki yıldır et satışlarında büyük bir düşüş yaşandığını söyledi. Uçak, hem fiyatların yükseldiğini hem de vatandaşların alım gücünün azaldığını belirtti.

“Eskiden işlerimiz çok iyiydi”
Kasap Tahirhan Uçak, “Geçen yıldan beri büyük bir düşüş var. Kırmızı et pahalı, insanlar da beyaz ete yöneliyor. Eskiden işlerimiz çok iyiydi, günde 2-3 koyun satıyorduk. Şimdi ise siftah yapmadan günü kapattığımız oluyor. Bu yıl koyun fiyatları düştü, daha önce 15-16 bin lira olan koyun şu anda 10 bin lira. Kemikli et 500 lira, biz 450 liraya veriyoruz, kuşbaşı et ise 600 lira. Ama satışlarımız yine de çok zayıf” dedi.

“Genelde beyaz et tercih ediyoruz”
Kasaba gelen İmad Taş ise ekonomik şartlardan dolayı et almakta zorlandıklarını dile getirdi. Taş, “Eskiden haftada bir soframızda et olurdu, şimdi ayda bir ya da iki ayda bir alabiliyoruz. Genelde beyaz et tercih ediyoruz. Kırmızı eti ancak misafir geldiğinde alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.
