Yüksekova’da kentsel dönüşüm devam ediyor

Yüksekova’da kentsel dönüşüm devam ediyor

Yüksekova’da yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında AS GRAND YAPI İNŞAAT, Nedim Zeydan Caddesi ve Avantaj Sokağı’nda sekiz modern bina inşa etti.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte eski ve harabe yapılar yıkılarak yerlerine modern konutlar yükseliyor. Proje kapsamında, Nedim Zeydan Caddesi ve Avantaj Sokağı’nda AS GRAND YAPI İNŞAAT tarafından yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

whatsapp-image-2025-10-26-at-09-03-36-1.jpeg

Projenin uygulayıcısı olan AS GRAND YAPI İNŞAAT adına konuşan müteahhit Asker Onan, bu yıl bölgede dört yeni yapının tamamlandığını belirterek, “Bu yıl yaptığımız dört binada toplam 230 daire bulunuyor. Bu daireleri yıl içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz. Geçen yıl da aynı bölgede dört bina inşa etmiştik. Böylece iki yılda toplam sekiz modern yapı kazandırarak sokağın çehresini değiştirdik.” dedi.

whatsapp-image-2025-10-26-at-09-03-37.jpeg

Onan, yapılan binaların sadece bölgeye yeni bir görünüm kazandırmadığını, aynı zamanda ilçe ekonomisine ve istihdamına da katkı sunduğunu vurgulayarak, “Yüksekova’da kentsel dönüşüm sadece binaları yenilemiyor, aynı zamanda insanların yaşam kalitesini de yükseltiyor. Biz de bu dönüşümün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-10-26-at-09-03-37-1.jpeg

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.