Yüksekova’da kayıp yakınları Canan’ın faillerini sordu

Yüksekova’da kayıp yakınları Canan’ın faillerini sordu

İHD Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle sündürdükleri eylemlerinin 106’ıncı haftasında Yüksekova ilçe merkezindeki Sanat Sokağı’nda buluştu.

Bu haftaki eyleme Barış Anneleri, DEM Parti ve DBP yöneticileri de katılarak destek verdi. Eylemde, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” yazıla pankartı açılıp gözaltında kaybedilen ve faili meçhul şekilde katledilenlerin fotoğrafları taşındı.

AKŞENER'E TEPKİ: FAİLİ MEÇHUL AİLELERİN AHINDA BOĞULACAKSINIZ

İHD Hakkari Şube Eşbaşkanı Sibel Çapraz, yaptığı konuşmada “Geçmişte siyasi cinayetlere şahit olduk, ama mertçeydi” sözlerine sarf eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e  tepki gösterdi. 

Akşener'in açıklamalarının bir itiraf niteliğinde olduğunu söyleyen Çapraz, “Devlet bile bile failleri korumaya devam ediyor. Faili meçhul cinayetlerle katledilenlerin ailelerinin, çocuklarının ahında boğulacaksınız. Burada toplanan tüm insanlar bir intikam amaçlı değil, adaletin sağlanması ve faillerin bulunmasını sağlamak için burada” dedi.

CANAN: AKŞENER DE YARGILANACAKTIR

Çapraz’ın ardından 17 Ocak 1996 yılında Yüksekova -Van karayolunda askerler tarafından otomobili durdurularak gözaltına alındıktan 5 gün sonra ağır işkence görmüş cansız bedeni köylüler tarafından bulunan Abdullah Canan’ın oğlu Tayyüp Canan konuştu. Babasının yaşam hikâyesini, kaçırılmasından katledilmesine ve yargı sürecine kadar ki tüm yaşananları anlatan Canan, “Kaç yıl geçerse geçsin Abdullah Canan için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Faili meçhul cinayetlerin yaşandığı dönemin İçişleri Bakanı olan Akşener’in bildiklerini anlatması gerektiğini söyleyen Canan, “Eğer tanıklık etmeyecekse Akşener tarihin kirli sayfalarında yer alacak ve yargılanacaktır. Devlet siyasi cinayetleri aydınlatmak zorundadır. Akşener gibi katillerin yanında bulunan bunamış siyasetçileri görmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklama yapılan oturma eyleminin ardından son buldu.   

140cf022-3480-4f45-b2d4-3b481745b61f.jpeg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.