Yüksekova’da kar yüküne dayanamayan halı sahalar bir bir çöküyor
Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait halı saha, yoğun kar ve yağış nedeniyle çöktü. İlçede bu yıl çöken halı saha sayısı altıya yükselirken, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmaması teselli oldu.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve biriken kar kütleleri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait halı sahalardan birinin çökmesine neden oldu. Edinilen bilgilere göre, halı saha yaklaşık yarım saat önce tamamen çöktü. Yaşanan olayla birlikte ilçede bu yıl çöken halı saha sayısı altıya çıktı.
Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı antrenör Necmettin Tekin, olayın ardından yaptığı açıklamada, uzun süredir kar nedeniyle sahada spor faaliyetleri yapılamadığını belirtti.

Tekin, “Yarım saat önce buraya geldiğimizde halı sahamızın tamamen çöktüğünü gördük. Günlerdir burada spor yapamıyorduk, etkinlik düzenleyemiyorduk. Üzerinde çok fazla kar birikmişti. 6-16 yaş gruplarımız için futbol çalışmaları yapıyorduk. Ayrıca Yüksekova Belediyespor ve Yüksekova kadın futbol takımı da bu sahayı kullanıyordu. Çocukları bugün çağırmamıştık, iyi ki de çağırmamışız. Aksi halde çok daha kötü sonuçlar olabilirdi. Şu an ciddi anlamda mağduruz” dedi.

Olay yerine gelen Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde görevli itfaiye eri Nihat Şatır ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine hızla bölgeye intikal ettiklerini ifade etti. Şatır, “İhbarı alır almaz olay yerine geldik. Gerekli kontrollerimizi yaptık. Allah’a çok şükür saha içerisinde kimse yoktu. En büyük temennimiz, böyle olaylarda kimsenin içeride olmaması. Bu yıl Yüksekova’da yoğun kar yağışı yaşandı ve bu çöken altıncı halı saha oldu. Büyük bir emek söz konusu. Kontrollerimizi tamamladıktan sonra, içeride kimsenin olmadığına dair tutanak tutacağız” şeklinde konuştu.

Halı sahanın çökmesi sonrası olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri, Yüksekova Belediyesi itfaiye ekipleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri sevk edildi. Ekipler bölgede güvenlik önlemleri alarak incelemelerde bulundu.
Yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle benzer risklere karşı vatandaşların ve kurumların dikkatli olması yönünde uyarılarda bulundu.