Yüksekova'da kapanan köy yolları açılıyor: Öncelik okul yollarının

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kardan kapanan köy yolları ulaşıma açılıyor

Hakkari merkez ve ilçelerinde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları İl Özel İdaresine ekipler tarafından bir bir açılıyor.

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesi karla mücadele ekipleri çalışmalarını bugün de sürdürdü. Çalışmaları, İl Genel Meclisi Başkanı Ferzende Yılmaz, İl Genel Meclisi Üyesi Ferheng Yazgan ve Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman da yerinde takip ediyor.

ÖNCELİK OKUL YOLLARININ

Günlerdir kapanan köy yolları nedeniyle eğitimine ara verilen okulların yollarını açan ekipler taşımalı sistemle eğitim veren köy okullarına öncelik veriyor.

Bölgede bir haftadır süren kar yağışı nedeniyle Yüksekova’da kar kalınlığının yer yer 2 metreyi aştığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ferzende Yılmaz, İl Özel İdaresi olarak hafta sonu olmasına rağmen görevlerini sürdürdüklerini söyledi.

haberinfotograflari.gif

KAR KALINLIĞI YER YER 2 METREYİ BULUYOR

İl Özel İdareye ait şantiyelerin gece gündüz demeden kapalı köy yollarını açmaya devam ettiğini belirten Yılmaz, “Vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. Kar kalınlığı yer yer 2 metreyi buluyor. Öncelikli olarak durumu acil olan hastaların bulunduğu köylerin yollarını açıyoruz.”dedi.

ASILSIZ HASTA İHBARLARI

Bazı hasta ihbarlarının asılsız çıktığını belirten Yılmaz, “Ekiplerimize acil hastamız var köy yolumuzu açın diyorlar. Köye ulaşan ekiplerimiz bazen hastayla karşılaşmayabiliyor. Halkımızdan ricamız asılsız ihbarlarda bulunmamalarıdır. Çünkü asılsız ihbarlar olunca bu defa gerçekten acil olan hastaların sağlık durumları tehlikeye atılmış oluyor. Aynı anda birden fazla ihbarın yapıldığı oluyor.”dedi.

HAFTA İÇİNE KADAR TÜM KÖY YOLLARI AÇILACAK

Yüksekova ilçesindeki çalışmaların 30’a yakın iş makinesiyle devam ettiğini belirten Yılmaz, “Şuan arkadaşlarımız gece gündüz demeden işlerini sürdürüyor. Hafta içine kadar tüm kapalı köy yollarını ulaşıma açmayı hedefliyoruz.”diye konuştu. 

EĞİTİMİN AKSAMAMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Tüm çalışmaları yerinde takip eden Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman ise okulların pazartesi günü açılacağını bu nedenle de çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, “Geçtiğimiz hafta kar yağışı nedeniyle yaklaşık 3 gün boyunca ara verilen eğitimin daha fazla aksamaması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum