Yüksekova'da Jandarma, trafik cezası yağdırıyor

Yüksekova'da Jandarma, trafik cezası yağdırıyor

Artan vergiler, yükselen trafik cezaları, bozuk yollar, yükselen akaryakıt fiyatları derken Yüksekova'da sürücülere bu aralar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yüzlerce trafik cezası tebliği gönderildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde verdikleri vergilere rağmen düzenli bir ulaşım, yol ve yönlendirme hizmeti alamayan sürücülerin başı bu defa trafik cezaları ile dertte.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nun İpekyolu Caddesi ve Şemdinliyolu caddesinde kavşak sayısını azaltması ile birlikte ilçede daha önce olmayan trafik yoğunluğu oluşmaya başladı.

Kavşak azaltıp, ilçeye "trafik" kazandırıldı

İlçenin en uzun Caddesi olan İpekyolu Caddesi'nde karşıdan karşıya geçmek isteyen tüm araçlar Ziraat Bankası kavşağına yönlendiriliyor. 4 ayrı yoldan kavşakların azaltılmasıyla tek noktaya yönlendirilen araçlar nedeniyle sürücüler çile çekiyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Polisleri çoğu zaman çarşı merkezinde oluşan trafik yoğunluğunu önlemek için müdahale etmek zorunda kalıyor. 

Yaya geçitlerinin az olduğu ilçede kazalara davetiye çıkarılırken vatandaşların kavşaklara dair tüm itirazlarını ise duyan olmuyor. 

Zamlarla birlikte trafik cezaları yağmur gibi yağıyor

İlçede 2023 yılı ile beraber trafik cezalarının zamlanmasının ardından denetimler de arttırıldı. Ocak ayında Yüksekova-Şemdinli karayolunda Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde çok sayıda sürücüye yüz binlerce lira para cezası kesildi. Özellikle Beşbulak (Dara) ve Uzunsırt (Miçiç) mevkiilerinde her ay cezalarla karşılaştıklarını belirten sürücüler şehir dışı olmasına karşın 70 kilometre hıza bile ceza kesildiğini söylüyor.

Zaten yollar bozuk, sanayiden çıkmıyoruz bir de üstüne trafik cezaları geldi

Bir çok sürücü tebligatların 20-25 gün sonra kendisine ulaştığını belirterek, "İlçede zaten trafik bozuk. Şehir merkezinde yıllardır askeriye İpekyolu Caddesinin yarısını trafiği tek şerite indirmiş. Onlarca kişi burada hayatını kaybetti. Yüksekova-Şemdinli yolu 50 yıldır aynı. Tek bir genişletme yok, iyileştirme yok ama cezalar hazır. Jandarma hız denetimini sadece belli bir noktaya odaklamış durumda. Özellikle köy sakinlerinin kullandığı bir mevki. Vergiler, muayene ücretleri, sigorta bedelleri, akaryakıttaki fahiş zamlar derken şimdi de her ay binlerce lira değişik cezalar ödüyoruz. Bazı yollar buzlanma nedeniyle köstebek yuvası gibi, bazı yollar su gölüne dönüyor. Zaten adam akıllı yollar olmadığı için sürekli sanayi sitelerinde araçlarımızın arızaları ile uğraşıyoruz, Jandarma Trafik ekiplerinin niyeti nedir? Yapılan denetimlerin incelenmesini istiyoruz" diyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum