Yüksekova'da iş ve kariyer tanıtım semineri

Yüksekova'da iş ve kariyer tanıtım semineri

Yüksekova'da bazı girişimci kadınlar, iş fırsatlarını tanıtmak ve bilgi vermek amacıyla bir seminer düzenledi.

İlçede bulunan Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen seminere; girişimcilik üzerine çalışmalar yürüten Bulut Demir, bu girişimleri Yüksekova'da tanıtan temsilcileri ve çok sayıda genç girişimci adayı katıldı.

Daha çok atanamayan üniversite mezunu gençlerin katılım yaptığı seminerde; online ticaret ve gençlerin bu alanda yakalayabilecekleri iş fırsatları ve kariyerleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yüksekova'da iş sahibi olmak isteyen gençleri seminere davet ettiklerini belirten girişimci Ceylan Kılıcak, semineri düzenleme amaçlarının gençler için istihdam yaratmak olduğunu söyledi.

Kılıcak şöyle konuştu: "Yüksekovalı gençlerin önünü açmak için bu semineri düzenledik. İş kariyer fırsatı ve onları cesaretlendirmek, kendi başlarına yapabilecekleri işlerin de olduğunu göstermek adına bir adım attık. İnanıyorum ki herkes bunu başarabilir yeter ki kendinize güvenin. Yüksekova'da işsizlik oranı bu kadar yüksekken, işletmelerin ise verdiği ücret asgari ücretin altında. Ben özellikle cafe cafe dolaşıp gençleri bu seminere davet ettim, seminer sonrası ise gençlerin çoğu nasıl bir iş kurabilirim diye yeniden bizimle irtibata geçti." dedi.

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum