Yüksekova'da ineği telef olan kadına buzağılı inek hediye edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meraya saldığı ineği zehirlenerek telef olan kadına, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin talimatıyla buzağılı inek hediye edildi.

Aksu köyünde ineği telef olan 56 yaşındaki Nesibe Durna'ya, Valilik tarafından buzağılı inek alındı. Yüksekova Kaymakamlığı, İl ve İlçe Tarım ve Orman müdürlükleri görevlilerince köye götürülen inek ile buzağı, Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık tarafından Durna'ya teslim edildi.

Bakan Kirişci'nin selamlarını Durna'ya ileten Akbıyık, gazetecilere kent genelinde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Yüksekova'nın tarım ve hayvancılık için uygun bir yer olduğunu belirten Akbıyık, şunları kaydetti:

"Çiftçilere 500 koyun, 100 manda ile Şemdinli ve Derecik ilçelerinde arı veriyoruz. Her yıl tarım ve hayvancılığın gelişmesi için birçok proje hayata geçiriyoruz. Her ilçenin potansiyeline göre proje hazırlıyoruz. Hedefimiz Yüksekova'da mandacılığı geliştirmek. Şemdinli'de arıcılığı destekliyoruz. Bine yakın arılı kovan vereceğiz. Derecik'te seracılığı destekliyoruz. 30 sera kurduk. Çukurca'da sera, küçükbaş hayvan desteği veriyoruz. Soğuk hava depoları yapıyoruz. Zap markasını geliştirdik. 3 yıl sonra bambaşka bir Yüksekova olacak. Organize sanayi bölgesiyle burada birçok fabrika kurulacak."

Durna da inek desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İneğimi bir süre önce meraya saldım. Sonradan ineğin zehirlendiğini ve telef olduğunu fark ettik. Çok üzüldüm. Bu destekten dolayı çok memnun oldum" dedi. 

Ziyarete, Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Yıldırım  Akif Arslan katıldı. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum