Yüksekova'da ILS Cihazı kurulumu krizi: Mahalle sakinlerinden tepki

Selahaddin Eyyübi Havalimanı'na ILS cihazı kurulması planı, Akalın (Bajergeh) mahallesinde gerginliğe yol açtı. Hayvan otlaklarına kurulacak cihaz, geçim kaynaklarının tehlikeye girdiğini düşünen köylülerin tepkisiyle karşılaştı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uçuşların çoğu zaman iptal olmasına neden olan ILS sistemi eksikliği için ekipler harekete geçti.

Ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı

Ekipler, ILS cihazını kurmak için Akalın (Bajergeh) mahallesindeki araziye yöneldi ancak burada mahalledeki vatandaşların tepkisiyle karşılaştılar. Mahallede yaşayan çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri, ILS cihazının kurulmasının planlandığı arazinin hayvanları otlatmak için kullandıklarını ve geçimlerinin bunun üzerinden sağladıklarını belirterek bu duruma karşı çıktı.

Olay yerine polis ekipleri sevk edildi

Yaşanan gerilim, kısa sürede büyüyerek olay yerine polis ekiplerinin çağrılmasına neden oldu. Polis gerginliğe müdahale etse de vatandaşlar arazide nöbet tutacaklarını, cihaz kurulumuna izin vermeyeceklerini aktardı.

Durumun çözülmesi için bölge yetkilileri ve mahalle sakinleri arasında görüşmelerin devam etmesi bekleniyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum