Yüksekova'da ilk mahalle meclisleri kuruldu

Yüksekova'da ilk mahalle meclisleri kuruldu

Demokratik Toplum Kongresi’nin 2009 yılında açıkladığı Demokratik Özerklik Projesi’nin inşa süreci kapsamında Şırnak ile birlikte pilot bölge seçilen Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilk mahalle meclisleri kuruldu.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Demokratik Toplum Kongresi’nin 2009 yılında açıkladığı Demokratik Özerklik Projesi’nin inşa süreci kapsamında Şırnak ile birlikte pilot bölge seçilen Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilk mahalle meclisleri kuruldu.

Demokratik Özerkliğin İnşası sürecinde Hakkari ve Şemdinli’den sonra Yüksekova’da da ilk mahalle meclisleri kuruldu.

Yüksekova Belediye Eş Başkanı Ruken Yetişkin, Kent Meclisi Sözcüsü Mehmet Çapraz’ın da katılımıyla; Güngör ve Cumhuriyet Mahalleleri’nin mahalle meclisleri ilk toplantılarını bugün gerçekleştirdi.

Güngör Mahallesi’nin Mahalle Meclisi Toplantısı, mahallede bulunan Avaşîn Kültür Parkı’nda yapıldı. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda konuşan Meclis Divan Üyesi Şerafettin Dede PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın siyaseten elini güçlendirmek için Demokratik Özerklik projesi ve bağlı olarak mahalle meclislerinin sahiplenilmesi gerektiğine vurgu yaparak; “Gelinen süreçte siyaseti AKP’nin tekeline bırakmamız gerekiyor. Sayın Öcalan’ın elini güçlendirmemiz için ve AKP’nin tekelci siyasetini kırmak için mahalle meclisleri çok büyük önem arz etmektedir. Kürtlerin haklarını ancak Kürtler elde edebilir” dedi.

‘TÜRKLERİN TEK DOSTU KÜRTLERDİR’

Dede mahallelerin sorunlarının artık mahalle meclislerinin sorumluluğunda olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti: “ Türklerin tek dostu Kürtlerdir. Çanakkale’de beraber savaşıp beraber kurduğumuz ülkede biz Kürtlerin hiçbir hakkı yoktu. Ama şimdi Kürtler haklarını ellerine aldılar. Hakları için savaştılar. Biz beraber hareket ettikçe haklarımızı almaya devam edeceğiz.”

Dede’nin konuşmasının ardından mahalle meclisinin eş başkanlık ve komisyon seçimlerine geçildi. Yapılan seçimlerde Güngör Mahallesi Mahalle Meclisi’nin eş başkanlığına Sevda Buldan ve Nurettin Çelik seçilirken, yardımcılıklarına ise Hasan Noyan, Ayten Mermit ve Mesut Kaya seçildi.

Cumhuriyet Mahallesi’nin mahalle meclisi toplantısı ise Orient İş Merkezi’ndeki BDP Siyaset Akademisi’nde yapıldı. Toplantıda konuşmaların ardından geçilen eş başkanlık ve komisyon seçimlerinde, Cumhuriyet Mahallesi Mahalle Meclisi Eş Başkanlığına Fırat Dere ve Zozan Şanlı seçilirken, yardımcılıklarına ise Pınar Tokçu, Muhlis Yetişmiş ve Münir Onay seçildi.

Güngör Mahallesi’nin 87, Cumhuriyet Mahallesi’nin 120 delegeden oluşan meclislerinin yönetim kurulu; gençlik, kadın, halkla ilişkiler komisyonları ile ihtiyar heyetlerine de delegelerden 5’er kişi seçildi.

142339.jpg

142338.jpg

a1-009.jpg

a2-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum