Yüksekova'da ilk kez bir kitap evi açıldı: Kar Kitapevi

Yüksekova'da ilk kez bir kitap evi açıldı: Kar Kitapevi

Yüksekova'daki ilk kitapevi bir bayan tarafından hizmete açıldı. Açılış için gönderilen davetiyede ise "Çiçek göndermeyin, sevdiklerinize kitap hediye edin" notu düşüldü.

Nüfusu 100 bini aşan Yüksekova'da ilk kitapevi bir bayan tarafından hizmete sunuldu. Açılışa Yüksekova Kaymakamı Uğur Kalkar, İlçe Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, işadamları, eğitimciler ve yüzlerce vatandaş katıldı. Açılış için bastırılan davetiyede ise çiçek gönderilmemesi, onun yerine kitap satın alınması istendi.

Büyük bir eksiklik giderildi

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Uğur Kalkar, bugüne kadar Yüksekova'da bir kitapevinin bulunmamasının çok büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Kalkar, "Buraya gelirken en azından 3-4 kitapevinin olduğunu düşünüyordum. Fakat ilçenin ilk kitapevi açılıyor dendiğinde çok şaşırdım. Bu hizmeti ilk olarak bir bayanın sunması da apayrı bir sevinç kaynağı" dedi.

Yıldız: "En büyük yatırım kitaptır"

Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ise yaptığı konuşmada, "İlçemiz günden güne gelişiyor. Umarım bu tür yatırımlar çoğalır. Bence en büyük yatırım kitaptır. Kitap insanı her tür bela ve kötülükten uzak tutar. Hele bir bayanın böyle bir işe girişmesi son derece sevindirici bir gelişmedir" şeklinde konuştu.

Açılış sonrası gazetecilere bir değerlendirme yapan Yüksekova'nın tek kitapevi olan Kar Kitapevi'nin sahibi Sibel Çapraz, yıllardır bu eksikliği gidermek ve okuma bilincini geliştirmek için projeler üzerinde düşündüğünü söyledi. "Herkesi insanlığın dostu olan kitapları okumaya davet ediyorum"

Çapraz, “Yüksekova\'da kitapevi yoktu. Merkezi İstanbul\'da bulunan İletişim Yayınlarında yıllardır çalışan Hakkari-Çukurcalı hemşerimiz A. Kahar Deniz\'in “Yüksekova büyük bir yer, neden bir kitap evi açmıyorsunuz, ben de size yardımcı olacağım, hatta diğer yayınevlerinde de dostlarım var, size yardımcı olmalarını sağlayacağım.”dedi.

Bunun yanında Birleşim Kitap Dağıtım şirketinden Fethi Bey\'in de yardımcı olmasını sağladı. Şu an elimizde 2500 adet kitap var. Halen eksiklerimizde var, bu eksiklerimizi de zamanla gidereceğiz. Yüksekova\'daki insanlarımıza aydınlanmak açısından güzel bir imkan sunduğumuzu düşünüyoruz. Kitapevimizde son çıkan güncel kitaplar dışında, Çağdaş Türkçe Edebiyatı, bu günün güncel kitapları, araştırma-inceleme, çağdaş dünya edebiyatı, tarih politika, anı, başvuru, çocuk kitapları, dünya klasikleri, modern Türkiye\'de siyasi düşünce, tarih ve toplum, çağdaş dünya edebiyatından bir çok şair yazar ve araştırmacının kitabı bulunmaktadır. Herkesi insanlığın dostu olan kitap okumaya davet ediyorum.”dedi.

Öte yandan, Sefalılar İş Merkezi'ndeki kitapevinin açılışına katılan Yüksekova Kaymakamı Uğur Kalkar, Yüksekovalı yazar İrfan Aktan'ın "Naze" adlı kitabını seçerek satın aldı. Açılışa katılan davetliler de sevdikleri kitapları satın alarak kitapevine katkıda bulundu.

 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.