Yüksekova'da İHD ve kayıp yakınları Mehmet Zeki Yılmaz’ın faillerini sordu

Yüksekova'da İHD ve kayıp yakınları Mehmet Zeki Yılmaz’ın faillerini sordu

İHD ve kayıp yakınları, 1994’te Şemdinli'de kaçırıldıktan sonra katledilen Mehmet Zeki Yılmaz’ın faillerini sordu.

Her hafta düzenledikleri eylemlerle kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması talebini dile getiren İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, bu haftaki eylemlerini de Yüksekova ilçe merkezindeki Sanat Sokağı'nda gerçekleştirdi.

Sanat Sokağı'nda toplanan Barış Anneleri, ÖHD ve DEM Parti yöneticileri, gözaltında kaybedilen ve faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin fotoğrafları eşliğinde "kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartını taşıdı.

690x450nc-hkr-06-01-2023-ihd-kayip-yakinlar-aciklamasi1.jpg

İHD Hakkari Şube Sekreteri Pınar Zengin, açıklama öncesinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 1994 yılında kar maskeli 5 kişi tarafından kaçırılan ve cansız bedeni 4 gün sonra 60 kurşunla katledilmiş halde Manîs köyünde bulunan Mehmet Zeki Yılmaz'ın hikayesini paylaştı. Mehmet Zeki Yılmaz'ın yaşamının anlatılmasının ardından, ailesinden gelen mesajlar da duyuruldu.

Açıklama, katılımcıların oturma eylemiyle son buldu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.