Yüksekova'da iftar sonrası yağış: Seyyar satıcılar ve vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

Yüksekova'da iftar sonrası yağış: Seyyar satıcılar ve vatandaşlar hazırlıksız yakalandı

Yüksekova'da iftar sonrası etkisini gösteren sağanak bayram arefesinde alışveriş yapmak için dışarı çıkan vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Ramazan Bayramı'nın Arefe gününde, gündüz boyunca gökyüzü berraktı. Ancak, oruçlu olanların alışverişini iftar sonrasına bıraktığı bu özel gün, akşam saatlerinde beklenmedik bir sürprizle karşılaştı.

saganak2.jpg

Şehir merkezine akın eden vatandaşlar, iftar sonrası alışveriş telaşında, Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklarda tezgah açan seyyar satıcılarla buluştular. Ancak, ne yazık ki, doğa başka planlar yapmıştı. Aniden bastıran sağanak yağış, hem satıcıları hem de vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

saganak3.jpg

Seyyar satıcılar, tezgahlarını hızla brandalarla kapatmak zorunda kaldılar, ancak birçoğu yağışın şiddeti karşısında zorlandı. İftar sonrası sokaklarda dolaşan vatandaşlar da sabahki güneşli havanın etkisiyle şemsiye almayı unutmuştu ve yağmura yakalandılar.

cengiz-topel-2.jpg

Yağışla birlikte, Yüksekova'nın esnafı da zaten zorlu olan işlerinin daha da zorlaştığını dile getirdi. Satışların azalmasıyla birlikte, Ramazan Bayramı öncesi beklenen hareketliliğin yaşanamaması esnafı olumsuz etkiledi.

Olumsuz hava şartlarına rağmen, hem esnafın hem de vatandaşların dayanışma ve anlayış içinde hareket ettiği gözlendi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.