Yüksekova'da heyelan: Mahalle sakinleri evlerine giremiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son günlerde etkisini artıran sağanak yağışlar, Dize Mahallesi'nde ciddi bir heyelanı tetikledi.

Dağdan inen toprak kütlesi, mahallede bulunan evler için büyük bir tehlike oluştururken, AFAD ekipleri bölgedeki vatandaşları uyardı.

Halit Turgut'a ait evin istinad duvarı, dağdan inen toprak kütlelerinin eve ulaşmasını engelledi. Ancak, yaşanan heyelan sonrasında Turgut ailesine evlerine girmemeleri yönünde uyarılar yapıldı. Mahalle sakinlerinden Hüsnü Turgut, heyelanın geçen yıl Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından sürekli olarak toprak taşınmasının ardından tetiklendiğini iddia etti.

heyelan2.jpg

"Şu an evlerimize giremiyoruz ve yetkili merciler de hiçbir şey yapmıyorlar"

Turgut, "Son birkaç gündür DSİ'nin toprak çektiği alanda çok tehlikeli bir heyelan oluşmaya başladı. Özellikle bugün tepe kütle olarak kaymaya başladı. Tepenin tam altında bulunan evlerimiz büyük risk altında. Bugün gelen AFAD yetkilileri de evde kalmamız gerektiğini söylediler. Şu an evlerimize giremiyoruz ve yetkili merciler de hiçbir şey yapmıyorlar. Yüksekova Belediye Başkanı ile de bizzat görüştüm, bayramdan sonra gelip bakacaklarını söylediler. Bayramdan sonra geç olabilir" dedi.

Yaşanan bu gelişmeler, bölgedeki heyelan riskinin önemini bir kez daha gözler önüne sererken, mahalle sakinleri endişe içinde bekliyor. Yerel yetkililerin önlem alması ve ev sahiplerinin güvenli bir şekilde yaşam sürdürebilmeleri için çaba harcanması bekleniyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.