Yüksekova'da halı ve kilim dokumacılığını yaşatmaya çalışıyorlar

Yüksekova'daki halı ve kilim dokumacılığı kursiyerleri unutulmaya yüz tutmuş kilim ve halı dokumacılığını yaşatmaya çalışıyorlar.

Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğü hizmet binasından açılan kilim ve halı dokuma kursuna katılan kursiyerler, ahşap tezgahın başında kilim ve halı dokuyarak hem ailelerine katkıda bulunuyor hem de geleneği devam etmeye çalışıyorlar.

halki-kilim-kursu.jpg

Helima Tekin, “Halk Eğitim Müdürlüğü bize kilim ve halı dokuma kursunu açmış. Bu kurstan büyük memnuniyet duyduk. Eksiden annelerimiz, ninelerimiz bu kültürü yaşatıyordu. Şimdilerde ise unutulmaya yüz tutmuş. Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan bu kursların sayesinde hem kaybolmaya yüz tutmuş geleneğimizi yaşatmaya hem bu işi gelecek kuşaklara öğretmeye çalışacağız. Ben annemin ve ninemin dizinin dibinde ellerine bakarak bu işi öğrendim. Kadınlar, sıkıntılarını sevinçlerini halıya ve kilime çeşitli motifler dokuyarak yansıtırlardı" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum