Yüksekova'da gözaltına alınan Engüdar kardeşler serbest bırakıldı

Yüksekova'da gözaltına alınan Engüdar kardeşler serbest bırakıldı

Yüksekova'da 26 Haziran günü yapılan askeri operasyon sırasında gözaltına alınan Behçet ve Birhat Engüdar kardeşler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şîşemzîn, Xurekana Seyîda ve Xurekana Temo köyleri kırsalında bulunan Astenga Reş bölgesinde 26 Haziran’da başlatılan askeri operasyon sırasında 13 kişi gözaltına alındı.

Gözaltında tutulan 13 kişiden 11’i, 26 Haziran akşamı Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifade işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı.

3 gündür ilçe jandarmada gözaltında tutulan Birhat ve Behçet Engüdar kardeşler Jandarma Komutanlığı’nda alınan ifadelerinin ardından savcılık ifadeleri alınmak üzere Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. 

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

İfade işlemleri alınmak üzere adliyeye getirilen Engüdar kardeşler, Savcılık ifadeleri tamamlandıktan sonra, “Örgüt üyesi” olma ve “örgüte yardım ve yataklık” yaptıkları gerekçesiyle tutuklama talebiyle Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği’nde yapılan kimlik tespitlerinin ardından savcılık ifadelerini tekrar eden Engüdar kardeşler Hakimlik tarafından, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.