Yüksekova'da gökyüzü paraşütlerle renklendi

Yüksekova'da gökyüzü paraşütlerle renklendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Sportif Havacılık Akademisi'ne katılan kursiyerler, uçuşa uygun tepelerde paraşütle yaptıkları atlayışlarla gökyüzünü renklendiriyor.

Yüksekova'da, kültür, sanat ve sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılması, gençlerin bu alanlara yönlendirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce, bölgede yamaç paraşütü eğitmeni yetiştirmek ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteği alınarak hayata geçirilen proje kapsamında Sportif Havacılık Akademisi açıldı.

Eylülde açılan kursa katılan kursiyerlere, Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Öğretmen Pilotu Hasan Tur tarafından planör, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, yelken kanat ve model uçak konularında teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.

Şu ana kadar 21 kişinin belge almaya hak kazandığı kursta eğitimleri devam eden 11 kursiyer, Yürekli köyü yakınındaki tepede düzenlenen uygulamalı eğitimde yaptıkları deneme atlayışlarıyla Yüksekova semalarından süzülüp heyecan dolu dakikalar yaşıyor.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sami Keskin, DAKA'nın desteğiyle uygulanan proje ile bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akademiyle gençlerin yamaç paraşütüyle uçma deneyimi yaşadığını belirten Keskin, şunları kaydetti:

"Bu projemiz, gençlerimize yamaç paraşütü yapma ve istihdam imkanı sağlayacak. Dağlarımız huzur buldu, çok şükür. Yediden yetmişe her yerde ve her evde bizim sporcularımız olacak. İlçemizde her anlamda güzel gelişmeler var. Biz de gençleri kültür, sanat ve spora yönlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.