Yüksekova'da geleceğin iş alanları tiyatro oyunu ile tanıtıldı

Yüksekova'da geleceğin iş alanları tiyatro oyunu ile tanıtıldı

Yüksekova ilçesinde bulunan İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda, Hakkari Üniversitesi öğrencileri tarafından geleceğin iş alanlarını tanıtmak amacıyla bir tiyatro oyunu düzenlendi.

Yüksekova İmam Hatip Ortaokulunun konferans salonunda gerçekleşen etkinlik kapsamında, Nano teknolojileri, 3 boyutlu tasarım mühendisliği, e-ticaret, mobil uygulama ve oyun geliştiriciliği, yazılım mühendisliği, yapay zeka ve robotik kodlama, otonom sistemler, yenilenebilir enerji sistemleri gibi 12 farklı geleceğin mesleği öğrencilere tiyatro oyunu ile tanıtıldı.

whatsapp-image-2024-05-22-at-16-15-28.jpeg

Etkinliğe çok sayıda kişi katıldı

Tiyatro oyununa Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, öğretmenler ve öğrenciler de katılım gösterdi. Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan da etkinlikte yer aldı.

whatsapp-image-2024-05-22-at-16-14-12.jpeg

Etkinlikte Kaymakam Ömer Cimşit söz aldı

Etkinlik sırasında konuşan Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Avrupa Birliği projesi kapsamında Hakkari'nin bu alandaki çalışmalarının İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti.

whatsapp-image-2024-05-22-at-16-14-56.jpeg

Cimşit gösterinin eğlenceli ve bilgilendirici olduğunu söyledi

Ayrıca, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirmek için kurslar düzenlediğini vurguladı. Çimşit, tiyatro ekibinin sunduğu gösterinin hem eğlenceli hem de bilgilendirici olduğunu ifade etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.