Yüksekova'da fırıncıların zorlu mesaisi sürüyor

Yüksekova'da fırıncıların zorlu mesaisi sürüyor

Yüksekova’da fırıncılar, dışarıda 35 dereceyi bulan sıcaklıkta, fırın başında günde 17 saat çalışarak ekmek üretiyor.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı günlerde, fırıncılar yaklaşık 250 dereceyi aşan fırınların başında ekmek pişirerek mesailerini sürdürüyor. Hem havanın hem de fırının sıcaklığıyla mücadele eden çalışanlar, terden dolayı sık sık elbise değiştirmek zorunda kalıyor.

whatsapp-image-2025-08-13-at-16-45-33.jpeg

Fırın çalışanı Hatip Bulut, dışarının 35 dereceyi bulduğu günlerde fırın içindeki sıcaklığın 60 dereceye ulaştığını belirterek, “Yüksekova’da şu an 30-35 dereceleri bulduğu için hamurun mayalanmasında soğuk su ve buz kullanıyoruz. Havalar sıcak olduğu için ekmek çabuk kuruyor, elemanlar aşırı yoruluyor. Alın teri döküyoruz, Allah tüm fırıncılarımıza bu sıcak havalarda yardım etsin” dedi.

Bulut, serinlemek için sık sık duş aldıklarını veya üzerlerine soğuk su döktüklerini ifade ederek, “Ama yetmiyor. Ocağın başına geçince aynı sıcaklığa tekrar maruz kalıyoruz. Sabah 06.00’da başlıyoruz, gece 23.00’e kadar çalışmaya devam ediyoruz. Bu sıcakta çalışmak zor, ustalarımız yıpranıyor. Kazandıkları para helal olsun, gerçekten büyük emek sarf ediyorlar. Sıcakların etkisine alıştık. Serinlemek için soğuk su, maden suyu içiyoruz. Çalışmaya mecburuz, yapacak bir şey yok ‘’diye konuştu.

whatsapp-image-2025-08-13-at-16-45-31-1.jpeg

Bulut ayrıca, “30 yıldır aynı ustalarla, aynı emeği vererek Yüksekova halkına aynı ekmeği çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.