Yüksekova'da film gösterimi düzenleniyor

Yüksekova'da film gösterimi düzenleniyor

Yüksekova Belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğünün Orakfilm ile birlikte yaptığı ortak organizasyonla ilçede sanatseverler için film gösterisi düzenleniyor.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Yüksekova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Orakfilm ile birlikte Yüksekova'da kültür sanat etkinliği düzenliyor.

Avaşin Parkı Kültür Salonunda bugün saat 15:00’da düzenlenecek etkinlikteilk yeni gösterime girecek ve Musa Anterin yaşamının konu alındığı ‘’Asasız Musa’’ filmi izleyicilerle buluşturulacak.

Yönetmen Aydın Orak’ın ilk uzun metrajlı filminde Anter’in üç çocuğu da rol aldı.

Katledilen Kürt bilgesi Musa Anter’in hayatını, 6 yıldır tiyatro sahnesinde canlandıran yönetmen-oyuncu Aydın Orak, Anter’in, politik esprilerini, mücadelesini, halklar arasında adeta barış köprüsü örercesine kurguladığı yaşamını ve katledilişini beyaz perdeye taşıdı.

Türkiye’deki aydın cinayetleri ile bir kez daha yüzleşilecek. Musa Anter’e bir ağıt olarak yapılmış ‘Asasız Musa’’ filmin vizyone girmesi öncesi Yüksekova’da özel gösterimi yapılacak.

Etkinliğe tüm sanatseverler davet edildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.