Yüksekova’da fidan satışları rekor kırdı: Fındık ve fıstık fideleri ilgi gördü

Yüksekova’da 35 yıldır fidan satışı yapan Hidayet Çatuk, bu yıl fidanlara olan yoğun ilgiden memnun olduğunu belirtti. Çatuk, özellikle kayısı fidelerinde indirime gittiklerini söyledi.

Yüksekova’da uzun yıllardır fidan satışı yapan 47 yaşındaki Hidayet Çatuk, bu yıl vatandaşların fidanlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Dört çocuk babası olan ve 12 yaşından bu yana baba mesleğini sürdüren Çatuk, Ziraat Bankası kavşağında kurduğu tezgâhta hizmet veriyor.

whatsapp-image-2025-04-27-at-16-04-53.jpeg

“Bu iş baba mesleğimizdir”

Bu işi 35 yıldır sürdürdüğünü belirten Hidayet Çatuk, “Bu iş baba mesleğimizdir. Bu yıl elma, armut, kiraz, dut, ceviz ve çam gibi çeşitli meyve ve süs ağaçlarının satışına başladık. Fidanlarımızı Malatya, Bursa ve İzmir’den getiriyoruz. Fidan fiyatlarımız ise 150 ile 250 TL arasında değişiyor” dedi.

whatsapp-image-2025-04-27-at-16-05-11.jpeg

Fındık ve fıstık fidelerine talep

Bu yıl satışlardan oldukça memnun olduğunu dile getiren Çatuk, “Yüksekova halkı fidanlara çok ilgi gösterdi. Satışlarımız çok iyi geçti, herkese teşekkür ediyorum. Her geçen yıl halkımız yeşillik konusunda daha duyarlı oluyor. Bu sene elma, kayısı, armut, dut, vişne, erik ve badem fideleri getirdik. Vatandaşlarımız özellikle fındık ve fıstık fidanlarına da yoğun ilgi gösterdi. Geçen sene 12 bin meyve fidesi getirmiştim, bu sene 18 bin fidan getirdim ve çoğunu sattım” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-04-27-at-16-04-58.jpeg

Kayısı fidelerinde indirim

Çatuk, kayısı fidelerinde indirime gittiklerini de belirterek, “Daha önce 150 TL’den sattığımız kayısı fidelerini, bundan sonra gelen vatandaşlarımıza 100 TL’den vereceğiz. Fidanlarımızı genellikle çiftçiler değil, köylerden ve merkezden gelen vatandaşlar alıyor” diye konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.