Yüksekova'da etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Yüksekova'da etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

ERKAN ÇAPRAZ

YÜKSEKOVA - İlçede öğlen saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken kar kalınlığı yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı.


Yoğun kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere ve Yüksekova-Hakkari karayollarında ulaşım güçlükle sağlanırken Yüksekova-Şemdinli karayolunun Haruna geçidinde çok sayıda araç mahsur kaldı.

haberinfotograflari.gif

Şehir merkezinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yayalar ve sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman, kar yağışının böyle devam etmesi durumunda tüm köy yollarının kapanabileceğini belirterek, “Kar yağışı devam ettiği için şuanda acil durumlar dışında köy yollarına müdahale edemiyoruz. Yağış durduğu andan itibaren tüm köy yollarında kar temizleme çalışması başlatacağız” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum