Yüksekova'da esnaf ziyaretinde bulunan Dede: Hükümet esnafı desteklemiyor

Yüksekova'da esnaf ziyaretinde bulunan Dede: Hükümet esnafı desteklemiyor

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, beraberindeki partililerle Yüksekova’da esnaf ziyaretinde bulundu.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP Yüksekova İlçe Eşbaşkanları Abdülkerim Akdoğan, Şadiye Kırmızıgül ve Görevden alınan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı İrfan Sarı ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnaf ve yeni yerine taşınan İran Pasajı esnafını ziyaret eden Dede ve beraberindekiler esnaflarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.

‘Hükümet halkla parti arasına bir engel koymaya çalışıyor ama bu halk bu partiye gönül vermiş durumda’

Ziyaret sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Sait Dede, “Bu esnaf ziyaretlerini sürekli gerçekleştiriyoruz. Sürekli ya taziyedeyiz, ya düğündeyiz ya da hastalarımızın yanındayız, sürekli halkla iç içeyiz. Hükümet halkla parti arasına bir engel koymaya çalışıyor ama bu halk bu partiye gönül vermiş. Bu memleketin yüzde 90’ı bu partiyle beraberdir. Dolayısıyla biz de gücümüzü bu halkta alıyoruz. Bugün de Yüksekova şehir merkezinde bir esnaf ziyareti gerçekleştirdik. Esnafın ne gibi sorunları var, bunları nasıl Meclis’e taşıyabiliriz. Esnafımızın sorunlarını nasıl çözebiliriz bunun için çalışıyoruz. Pandemiden dolayı belki Türkiye’de de Dünyada da en fazla etkilenen kesim esnaflardır. Hükümetin de bu konuda pek bir politikası yok. Halk kendi kaderine terk edilmiş. Kendi tedbirlerinizi alın deniliyor. Evet korona hadsafhada tedbirler alınacak ama sosyal devletin gereği de hükümetin de bu halkın geçimini karşılaması lazım. Bu noktada eksiklikler yaşanıyor. Bu noktada muhalefet olarak hükümeti zorlayıcı olmaya çalışıyoruz. Halkımız şunu bilsin ki biz her daim halka beraber hareket eden bir partiyiz. Halkımızın sorunu bizim sorunumuzdur. Partileriyle de biraz daha iç içe olmalarını istiyoruz. Sorunları varsa parti ile paylaşmalarını istiyoruz. Bugün de halkımızın sorunlarını dinlemeye geldi” dedi.

‘Küçük esnaf desteklenmiyor’

Aynı zamanda halkı pandemi konusunda uyardıklarını belirten Dede, “Şehrimizde fazla imkan yok. Hastanemizin imkanları kısıtlı. Ciddi önlemler de almıyor hükümet. Halkımıza diyoruz ki kendi önlemlerinizi kendiniz alın. Hakkari gibi bir yerde sınır kapıları kapalı, ticaret yapılmıyor. Herhangi bir sanayi bölgesi değil. Dolayısıyla küçük esnaf yoğunlukta. Salgından dolayı insanlar fazla rahat hareket edemiyor, alışveriş yapamıyor. Küçük esnafa verilen destek yok. Hükümetin ölümleri ve vaka sayılarını gizlediğini de görüyoruz. Şunu söylüyoruz, evet bu hükümet bu işi yürütemiyor. Dolayısıyla bu hükümetin biran önce gitmesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.

hd1-005.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.