Yüksekova'da Esentepe mahallesi muhtarlık seçimine gidiyor

Yüksekova'da Esentepe mahallesi muhtarlık seçimine gidiyor

Esentepe Mahallesi Muhtarı İhsan Atalay'ın görevine son verilmesi nedeniyle 6 Haziran 2021 günü mahalle sakinleri yeni muhtarını seçecek. Eski Muhtar Atalay aday olamayacağını açıkladı.

31 Mart seçimlerinde Esentepe Mahallesi muhtarı olarak seçilen İhsan Atalay'ın görevine son verilmesi üzerine muhtarlık görevini 1. aza Süleyman Yalçın vekaleten yürütüyordu. 

Mahalle sakinleri 6 Haziran 2021 günü yeni muhtarını seçmek üzere sandık başına gidecek. 

Görevine son verilen eski muhtar İhsan Atalay yazılı açıklama yaparak memnu haklarını geri alamadığı için seçimde aday olamayacağını söyledi. 

Atalay'ın açıklaması şöyle:

"31.03.2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Esentepe mahallesi muhtarı olarak seçildim. Seçilmemden yaklaşık 8 ay sonra Yüksekova Kaymamaklığı İlçe İdare Kurulu tarafından eski infazımın daha bitmemesinden dolayı görevime son verilmiştir. Benim 2006 yılından beri devam eden bir infazım bulunmaktadır. Bu infazım devam ettiği için görevden alındım. Son zamanlarda hakkımda bir takım yalan- yanlış haberler çıktığı için; bu durumu Esentepe mahalesi seçmenlerime bildirmek isterim. Memnu haklarımı geri alamadığım için 06.06.2021 tarihindeki seçimlerde aday olmadığımı da bildirmek istiyorum. Her ne kadar yasal olarak muhtar seçilemeyecek isem de esentepe mahallesinin bir yurttaşı olarak her zaman hizmete de hazır olduğumu mahallenin sıkıntıları olduğu zaman mahallenin yanında olacağımı da bildirmek istiyorum. Sözlerime son vermeden önce de 31.03.2019 tarihinde bana oy veren tüm seçmenlerime teşekkür eder 06.06.2021 tarihinde yapılacak muhtarlık seçiminde tüm muhtar adaylarına da başarılar diler ve bu seçimin Esentepe mahallesine hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum