Yüksekova’da ‘engelliler haftası’ etkinliği

Yüksekova’da ‘engelliler haftası’ etkinliği

Yüksekova’nın Değerli Köyü İMKB Ortaokulu, engelliler haftası nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Ömer Oğuz'un haberi

Yüksekova’da 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Değerli Köyü İMKB Ortaokulu tarafından Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, kurum amirleri, öğretmenler, engelli yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik okulun Özel Eğitim Öğretmeni Evliya Dara’nın konuşması ile başladı. Engelliler haftasının önemine değinene Dara, “10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftasıdır. Bu hafta sadece ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanmaktadır. Hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak, onlara gerekli desteği vermek, onların da hakları olduğunu bilerek yaşamalarını sağlamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştirmek yerine bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil, destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım. Buradan hareketle özel eğitim sınıfı olarak "biz de varız" sloganıyla yola çıkarak sizlere bir program hazırlamak istedik” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro oyunu sahnelendi. Daha sonra öğrenci korosunun müzik şöleniyle devam eden etkinlikte, özel çocuklar hazırladıkları gösteriyi sundu.

Gösterimlerin ardından Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler tarafından okulun başarılı öğrencilerine hediyeler verildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

t1-082.jpg

t2-064.jpg

t3-048.jpg

t4-030.jpg

t5-019.jpg

t6-014.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.