Yüksekova'da engelli çocuklar için uçurtma etkinliği düzenlendi

Yüksekova'da engelli çocuklar için uçurtma etkinliği düzenlendi

Özel eğitim okulu öğrencileri ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Yüksekova ilçe stadında uçurtma etkinliği düzenledi.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında ilçe genelinde çeşitli etkinlikler planlandı. Etkinliklerin ilki, 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda oluşturulan farkındalık standı oldu. Burada birçok etkinlik sergilendi. İlçe kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürü de etkinliklere katıldı.

whatsapp-image-2024-05-16-at-16-29-08.jpeg

Etkinliklerin ikinci gününde, gençlik merkezi aracılığıyla gezi düzenlendi ve öğrenciler gençlik merkezinin atölyelerini gezdi. Üçüncü gün ise özel eğitim düşünen öğrencilere yönelik farkındalık seminerleri düzenlendi. Son olarak, Özel Eğitim Okulu öğrencileri ve Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Yüksekova ilçe stadında uçurtma etkinliği düzenledi.

whatsapp-image-2024-05-16-at-16-29-09.jpeg

Yüksekova Özel Eğitim Okulu idaresi ve öğretmenleri, bu etkinliklerin amacının özel eğitimle ilgili farkındalık oluşturmak ve toplumun hassasiyetlerini ileriye taşımak olduğunu belirtti.

Özel Eğitim Okulu Müdürü Mehmet Cezmi Onat ve etkinliğin koordinatörlüğünü yapan özel eğitim öğretmeni Nisa Sönmez, bu tür etkinliklerin özel eğitimli öğrencilerin toplumla daha fazla kaynaşmasını sağladığını ve sosyalleştirdiğini aktardı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.