Yüksekova'da Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Yüksekova'da Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Otizm, down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklar, arkadaşlarıyla bir araya gelerek keyifli zaman geçirdi.

Yüksekova'da bulunan Özel Eğitim Uygulama okulunda düzenlenen etkinlik kapsamında yapılan oyunlarla çocuklar hem eğlendi hem de birbirleriyle daha yakın ilişkiler kurma fırsatı buldu.

Otizm Öğretmeni Büşra Dalgıç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Otizm'in ne olduğunu detaylı bir şekilde anlattı. Dalgıç, konuşmasında şunları belirtti: "Aile ile öğretmenlerin iş birliği çok önemlidir. Çocuğun başladığı eğitimi evde tamamlamak veya devam ettirmek, çocuğun gelişiminde büyük rol oynamaktadır. Veli-öğretmen iş birliği ve veli katılımı, çocuğun daha sağlıklı gelişim göstermesini sağlar."

whatsapp-image-2024-04-02-at-2-53-35-pm-1.jpeg

Etkinlikte çocuklar iç mekanda çeşitli etkinliklere katıldıktan sonra dışarı çıkarak futbol ve voleybol oynama fırsatı buldular. Öğrencilerin velileri de etkinliğe katılarak çocuklarının mutluluğuna ortak oldular.

Bu tür etkinlikler, toplumun farklı kesimlerinden bireylerin bir araya gelerek dayanışma ve anlayışın artmasına katkı sağlıyor. Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri, bu değerli amaçlar doğrultusunda önemli bir role sahip olmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2024-04-02-at-2-53-36-pm.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.