Yüksekova’da ‘Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ etkinliği

Yüksekova’da ‘Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ etkinliği

Yüksekova’da Özel Öz İlgi Eğitim Merkezi’nde, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği yapıldı.

Yüksekova ilçesinde bulunan Özel Öz İlgi Eğitim Merkezi’nde, ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’ etkinliği düzenlendi.

whatsapp-image-2024-03-21-at-16-46-26.jpeg

Merkez evinde çalışan özel eğitim öğretmeni Amina Renda, bu özel gün üzerine konuştu.

whatsapp-image-2024-03-21-at-16-46-28.jpeg

‘Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturulmalı’

Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılık oluşturulması gerektiğini belirten Renda, “Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde down sendromlu bireylere karşı olumlu tutum ve davranışlara katkıda bulunulmasını sağlamak, erken eğitimin ve eğitimde sürekliliğin önemine dikkat çekmek amacıyla "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü" ilan edildi” diye belirtti.

whatsapp-image-2024-03-21-at-16-46-27.jpeg

‘Özel eğitim ile bireyleri topluma kazandırmayı amaçlıyoruz’

Down Sendromlu bireylerin normal insanlardan farklı olarak 47 kromozonla dünyaya geldiğini vurgulayan Renda, “Down Sendromlu bireyler bizden biraz farklı özellikle de duygusal olarak. Farklı ve hassas olmaları göz önüne alınarak, Down Sendromlular için Türkiye’de de çalışmalar yapıldı. Bunun için de özel eğitim camiaları başlı başına yuva onlar için. Özel eğitim ile bireyleri topluma kazandırmayı amaçlıyoruz. Sendromlu bireyler, bir yerlerde çalışıp hayatlarını idame edebilirler” diye kaydetti.

whatsapp-image-2024-03-21-at-16-46-24.jpeg

Down sendromlu bireylerin basit işlerde çalışabileceğine de değinen Renda, bu bireylerin sosyalleşmesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.