Yüksekova’da doğalgaz çalışması gerginliği
Yüksekova’da Ziraat Bankası önündeki doğalgaz çalışmasına tepki gösteren vatandaşlarla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve beraberindekiler arasında kısa süreli arbede yaşandı.
Yüksekova’da Ziraat Bankası önünde Mercan Doğalgaz ekipleri tarafından çalışma başlatılmak istendi. Çalışmaların mahallelerde, özellikle Esentepe Mahallesi’nde tamamlanmasının ardından başlatılmasını isteyen vatandaşlar, ekiplere tepki göstererek çalışmanın ertelenmesini talep etti.
Yaşanan anlaşmazlığın ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve beraberindeki kişiler bölgeye gelerek taraflarla görüşüp durumu müzakere yoluyla çözmeye çalıştı. Sarı ve beraberindekilerin çalışmaların başlatılmasını istediğini belirtmesi üzerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Tartışmanın büyümesiyle bölgede kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup, Başkan İrfan Sarı ve ekibine yönelik saldırıda bulundu. Yaşanan arbede sırasında çarşıda bulunan diğer vatandaşlar ise araya girerek tarafları birbirinden uzaklaştırdı.
Gerginliğin ardından olay kısa sürede yatıştırılırken, vatandaşların tepkisi üzerine Akmercan Doğalgaz ekiplerinin çalışması durduruldu. Bölgede doğalgaz çalışmalarının ne zaman yeniden başlatılacağına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
