Yüksekova’da doğal kozmetik ürünlerle workshop etkinliği düzenlendi

Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sevda Şengil’in hazırladığı bitkisel içerikli bakım ürünleri, Yüksekova’da düzenlenen workshop etkinliğinde tanıtıldı.

Yüksekova’da doğal kozmetik ürünlerle workshop etkinliği düzenlendi

Yüksekova’da bir kafede gerçekleştirilen workshop etkinliğinde, Hakkari Üniversitesi Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü öğrencisi Sevda Şengil tarafından hazırlanan bitkisel içerikli cilt kremleri ve saç bakım yağları tanıtıldı. Etkinliğe akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Workshop kapsamında katılımcılara ürünlerin hazırlanma süreci, kullanılan bitkisel içerikler ve üretim aşamaları hakkında sunum yapıldı. Etkinlikte katılımcılar ürünleri inceleme imkânı bulurken, doğal kozmetik alanındaki üretim süreçleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

whatsapp-image-2026-06-30-at-14-45-01-001.jpeg

Etkinlikte konuşan Sevda Şengil, üniversite eğitiminin yanı sıra doğal içerikli bakım ürünleri üzerine çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Üniversite öğrencisi olmanın yanı sıra tamamen doğal içeriklerle cilt kremleri ve saç bakım yağları hazırlıyorum. Bu çalışmaları yürütürken bitkisel içerikler üzerine araştırmalar yapıyor ve farklı üretim süreçleri üzerinde çalışıyorum. Benim için bu girişim yalnızca ürün hazırlamak değil, aynı zamanda kendimi geliştirdiğim ve deneyim kazandığım bir süreç. Eğitim hayatımla birlikte çalışmalarımı sürdürerek gelecekte doğal kozmetik alanında kendi atölyemi kurmayı ve bu alanda eğitimler vermeyi hedefliyorum” dedi.

whatsapp-image-2026-06-30-at-14-45-00-001.jpeg

Şengil, etkinlikte hazırladığı ürünlerin kullanım amaçları ve üretim süreci hakkında bilgi paylaşırken, ürünler üzerinde çeşitli denemeler yaptığını ifade etti. Doğal içerikli ürünlere ilginin arttığını düşündüğünü belirten Şengil, bu alandaki çalışmalarını geliştirmeyi amaçladığını söyledi.

Workshopun sonunda katılımcılar etkinliği değerlendirirken, doğal kozmetik alanındaki üretim süreçleri ve girişimcilik üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

whatsapp-image-2026-06-30-at-14-44-58-1-001.jpeg

whatsapp-image-2026-06-30-at-14-44-59-001.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.