Yüksekova'da direksiyon eğitmenleri yolu trafiğe kapattı

Yüksekova'da hizmet veren sürücü kurslarında çalışan direksiyon eğitmenleri, eğitim verdikleri yoldaki çukurlara tepki amaçlı kara yolunu trafiğe kapattı.

Yüksekova'daki sürücü kurslarının direksiyon eğitimi verebilmeleri için belirlenen güzergahta oluşan çukurlar direksiyon eğitmenleri ve sürücü adaylarına zor anlar yaşatıyor. Çukurlarla dolan yolun onarılması için seslerini duyurmaya çalışan direksiyon eğitmenleri araçlarını yol ortasında park ederek yolu trafiğe kapattı.

"Yetkililerin bu durumu görmemiş olmaları imkansız"

Direksiyon eğitmenlerinden Kazım Dilbilir, eğitim güzergahları olan Çevreyolu Caddesi'nde oluşan derin çukurlara dikkat çekerek, "Yarın yerel seçimler var. Bakıyoruz seçim çalışması için araçlarına ses sistemlerini kurup bangır bangır mahalle ve sokak aralarında geziniyorlar. Yaptıkları tek şey gürültü kirliliği. Bu şekilde biraz zor alırlar oyu. Gelin bu halkın halini görün. Bu yollardan dolayı öğrencilerimizi tehlike içinde eğitiyoruz. İş başında olanlar liyakatsiz işi bilmeyen insanlar, burası havaalanının bulunduğu bir kavşak. Bu olumsuz durumu görmemiş olmaları imkansız. Buradan; valiye, kaymakama ve yetkili her yere sesleniyoruz lütfen bu duruma bir çare bulun" dedi.

cukur2.jpg

"Yetkililere yolların yapılması çağrısında bulunuyoruz"

Araç sürmeyi çok iyi bilen insanların bile burada araç sürmekte zorluk yaşadığını dile getiren direksiyon eğitimcisi Cemal Çekiç ise, "Her gün burada eğitim vermeye çalışıyoruz. Bu çukurlardan kaynaklı araçlarımızı her gün sanayiye götürmekten bıkmış durumdayız. Normal araç sürmeyi iyi bilen şoförler bile burada araç sürmekte zorlanırken, yeni direksiyon eğitimi alan insanlar nasıl sürebilir ki? Her gün kazalarla burun buruna geliyoruz. Yetkililere yolların yapılması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Direksiyon eğitimcileri dışında o yolları kullanan diğer araç sürücüleri de benzer şikayetlerde bulundu.

"Görünen köy kılavuz istemiyor"

Taksi şoförü Sekvan Bulundu, Yüksekova'nın her caddesinde bu tür bozuk yolların oluştuğuna değinerek, "Seçim zamanı gelince hepsi bize oy verin diyerek çalışmalar yürütüyor. Oyları aldıktan sonra da her şeye kulak tıkıyorlar. Yollarımızın hali ortada görünen köy kılavuz istemiyor. Her cadde ve sokakta derin çukurlar oluşmuş durumda. Şu orta refüje bakın sanki ahır, sanki tarla. Bir memleket bu şekilde mi yönetilir. Yetkililere sesleniyoruz duyun artık bu sesleri" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum