Yüksekova’da dere ıslahına tekrar başlandı

Yüksekova’da dere ıslahına tekrar başlandı

Yüksekova’da geçen sene çalışmalarına başlanan ve bir süre sonra ara verilen dere ıslahına tekrar başlandı.

Ömer Oğuz'un haberi

İlçe merkezini ikiye bölen ve Yeşildere Mahallesinden başlayıp çarşı merkezini geçerek Zap Deresine ulaşan Yüksekova Deresinin, ıslah çalışmalarına tekrar başlandı.

Geçen sene 19 Mayıs tarihinde projeye başlanan ve bir süre sonra çalışmalarına ara verilen dere ıslahına, Yeşildere Mahallesindeki kalan kısmından devam ediliyor. Çalışmaları yürüten firma, geçen sene Orman ve Yeşildere mahallelerinde asfaltladıkları yolların kaldırımını da yapıyor.

Projeyi yapan Özor Kardeşler firmasının Şantiye Şefi Vahit Kaval, çalışmalar ile ilgili Yüksekova Haber Portalı’na açıklama yaptı.

1-20190511170846.jpg

Geçen seneki dere ıslah çalışmalarında 3 kilometrelik bir kısmı bitirdiklerini ifade eden Kaval, “2018 yılında başladık işin yapımına. Yaklaşık 3 kilometre gibi bir mesafe kat ettik. Geçen sene biten kısımların korkulukların montajını yapıyoruz. Bu seneki programımızda bir 3 kilometre daha yapmayı hedefliyoruz. Bu sene de korkuluklarının montajını yapacağız. Bu seneki çalışmalarda çarşı merkezi kısmını bitirmeyi düşünüyoruz. Eski mezbahana kısmına kadar ilerlemeyi düşünüyoruz. Bu sene projenin %20’lik bir kısmını bitireceğiz. Geçen sene %19’luk bir çalışma vardı. Bu senenin çalışmasıyla hemen hemen işin yarısı bitmiş olacak. Proje, toplam 12 kilometreden oluşuyor” dedi.

Yolların asfaltlanması çalışmasına da değinen Kaval, “Yeşildere ve Orman mahallesinde asfaltlanan yolların kaldırımlarını da yapıyoruz. Bu sene her iki mahallede sadece kaldırım çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

2-894.jpg

3-589.jpg

4-318.jpg

5-190.jpg

6-124.jpg

7-074.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum