Yüksekova'da Dem Parti'nin ön seçimi başladı

Yüksekova'da olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen DEM Parti halk oylaması başladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde Yüksekova'da gösterilecek belediye eşbaşkanları ve belediye meclisi adaylarının belirleneceği halk oylaması başladı.

Güngör Mahallesi'nde bulunan Tekçe Düğün Salonunda yapılan halk oylamasında Divan seçimi ve saygı duruşundan sonra konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari eski Milletvekili Sait Dede, partilerinin sadece bir seçim partisi olmadığını, özgürlük ve barış mücadelesinin davacısı olan parti olduğunu vurguladı.

Demokratik ulus fikriyatıyla tüm halkların ortak yaşam sürdürmesini hedeflediğini ve bunun başarılabilir olduğunu vurgulayan Dede, “Bugün ve yarın bu fikriyatı söylemeye, savunmaya devam edeceğiz. Dünyanın her yerinde, bir sorun var. Ortadoğu’da Filistin ve Kürt halklarının yıllardır çözüme kavuşmayan bir sorunu devam ediyor. Bu sorunların tüm çözümü demokratik ulus paradigmasıdır” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-01-16-at-13-26-42.jpeg

Yapılan konuşmaların ardından belediye eşbaşkan adayları, meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin tanıtımı yapıldı. Aday adaylarının yaptıkları konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 

İlk turda yüzde 50+1'i geçen aday adayı olmazsa oylama ikinci turla devam edecek.

Kimler başvurmuştu?

Adaylık için başvuran aday adaylarının isimleri: 

Şadiye Kırmızıgül, Gülcan Ceylan, Reşit Güneç, Şoreş Diri, Yalçın Dara, Nurettin Bellier, Abidin Çoğaç, Mehmet Öner, Cahit Dilce, Abdulmenaf Özeken, Tayyüp Canan, Behçet Özdil, Narin Aslan, Ayşe Polat, Hülya Anuk Yiğit

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.