Yüksekova'da Dağlıca yolu kapandı: Kar yağışı hayatı felç etti

Yüksekova'da Dağlıca yolu kapandı: Kar yağışı hayatı felç etti

Hakkari merkez ve ilçelerinde günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı devam ediyor. Yüksekova-Dağlıca karayolu trafiğe kapandı. Bölgede yağış sürüyor.

YÜKSEKOVA HABER

Bölgede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Köye Hizmet Götürme Birliği ekipleri ve Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

DAĞLICA BÖLGESİNDEKİ BİRÇOK KÖY VE MEZRAYA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Yüksekova-Dağlıca karayolunun Yeşiltaş (Ştazın) köyü mevkiinde kar yağışı nedeniyle yüksek kesimden kopan kaya parçaları, Yüksekova-Dağlıca kara yolunu kapattı. Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri karayolunu trafiğe açmak üzere çalışma başlattı. Akşam saatlerinden itibaren yolun açılması için bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk edilirken etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalara ara verildi. Yol açma çalışmalarını bölgeye giden Yüksekova Haber ekibi de takip etti. Bölgede bulunan birçok köy ve mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Şemdinli’nin Ortaklar mevkiinde ise akşam saatlerinde kontrolünü kaybedip yoldan çıkarak mahsur kalan araç bölgede bulunan Karayolları 117. Şube Şefliği kar temizleme araçları tarafından kurtarıldı.

ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere karayollarında yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Hakkari-Yüksekova karayolunda ise kaya düşmesi tehlikesi bulunuyor.

34098

34096

34100

34097

34101

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.