Yüksekova'da 'Çin Kestanesi' denetimi: Zehir riski var

Yüksekova'da 'Çin Kestanesi' denetimi: Zehir riski var

Yüksekova Belediyesi, insan sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestanesi için ilçede denetim yaptı.

Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde sıkça rastlanan insan sağlığını tehlikeye atan ve zehirlenmelere neden olan Çin kestanesi için ilçede denetim yaptı.

whatsapp-image-2024-01-03-at-10-00-27.jpeg

Esnafları gezen ekipler, satılan kestaneleri inceledi. Boyut ve yapısından şüphelenen kestanelerin satılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

whatsapp-image-2024-01-03-at-10-00-28-1.jpeg

Yapılan denetim ile ilgili açıklamada bulunan, Yüksekova Belediyesi Zabıta Müdürü Erdoğan Özeken, “Kış aylarında çokça tüketilen kestane satışları başladı. Ancak bu yıl ülkemizde kestanenin az bulunması ve yüksek fiyatla satışı yapılması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı. Hayvan yemi olarak ithal edilen Çin kestanelerinin son günlerde ilçemizde de satışa çıkarıldığı öğrenildi. Buna yönelik ekiplerimiz çalışmalarını başlattı. Satışı yapılan iş yerlerine yönelik denetimlerimiz sırasında tespit ettiğimiz Kestaneleri imha etmek üzere topladık. Gerekli bilgilendirmeleri yaptıktan sonra özellikle Çin kestanesinin satılmaması konusunda uyarılarımızı gerçekleştirdik. Satış tekrarı halinde cezai işlem uygulayacağımızı da belirttik. İnsan sağlığını tehdit eden Çin kestanesinin alınmaması konusunda vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın kestane ile ilgili bilmesi gerekenlerde şöyle; Çin kestaneleri, yerli kestanelere kıyasla daha büyük ve daha yuvarlaktır. Kabuğu, yerli kestanelere kıyasla daha koyu ve daha kalındır. Rengi, yerli kestanelere kıyasla daha açıktır. Fiyatı ise yerli kestanelere göre çok daha ucuzdur. Bunlara çok dikkat edelim” dedi.

whatsapp-image-2024-01-03-at-10-00-28-2.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum