Yüksekova’da çaycı esnafı yeni hizmet alanını bekliyor

Yüksekova’da çaycı esnafı yeni hizmet alanını bekliyor

Cengiz Topel Caddesi’nde 8 yıldır çay hizmeti sunan Mesut Evin, belediye tarafından tahsis edilmesi planlanan yeni alanın bir an önce tamamlanmasını talep etti.

Yüksekova’nın Cengiz Topel Caddesi üzerinde çay hizmeti sunan esnaf, belediye tarafından yapımı süren yeni alanların tamamlanmasını bekliyor. 8 yıldır cadde üzerindeki Kiraz Manavı yanında çay ocağı işleten 50 yaşındaki Mesut Evin, geçimini bu işten sağlıyor.

whatsapp-image-2025-07-27-at-14-25-31-1.jpeg

Evli ve 3 çocuk babası olan Evin, yıllardır Yüksekova’da sokak esnafı olarak hizmet verdiğini belirterek, vatandaşlara çay servisi yapmanın hem ekonomik geçimini sağladığını hem de sosyal bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Tek isteğimiz, bu yerin yapımının biraz daha hızlandırılması”

Evin, belediye ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ve esnaf için yeni bir alanın tahsis edilmesinin planlandığını belirterek, “Ben 8 senedir burada çay ocağı çalıştırıyorum. Şu an geçici ve kapalı bir alanda hizmet verdiğim için müşteri sayım azaldı, çalışan da çalıştıramıyorum. Sadece sipariş veren dükkanlara çay götürebiliyorum. Ama açık alanda hizmet verirsem, gelip oturan, sohbet eden, çayını keyifle içen insanlar olur. Bu hem bizim kazancımızı artırır hem de mahalleye canlılık katar. Belediyemizle karşılıklı görüştük, bize yeni bir yer tahsis edeceklerini söylediler. Biz de çok memnun olduk. Şimdi tek isteğimiz, bu yerin yapımının biraz daha hızlandırılması” ifadelerini kullandı.

img-6092.jpeg

“Çay ocağı, bir anlamda mahallenin buluşma noktası gibi”

Yüksekova’da açık alanda çay içmenin bir alışkanlık haline geldiğini söyleyen Evin, bu tür sosyal alanların hem esnafa hem halka fayda sağladığını dile getirerek, “Burada insanlar sadece çay içmeye gelmiyor, sohbet etmeye, soluklanmaya da geliyor. Çay ocağı, bir anlamda mahallenin buluşma noktası gibi. Açık ve düzenli bir ortamda bu hizmeti vermek hem bizim için hem halk için çok daha sağlıklı olur. Belediyemiz de bu yönde adım attı. Şimdi hep birlikte bu sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. İnşallah kısa sürede yeni yerimize geçip, hizmetimize kaldığımız yerden daha iyi şartlarda devam ederiz” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum