''Özgürlük Yürüyüşü''nün Van kolu bugün Yüksekova'ya vardı

DBP ve Dem Parti tarafından başlatılan "Büyük Özgürlük Yürüyüşü"nün Van kolu, bugün Yüksekova'da.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve sivil toplum örgütlerinden oluşan heyet, Şemdinli ilçesinin ardından Yüksekova ilçesine geçti. 

whatsapp-image-2024-02-02-at-14-32-33.jpeg

İlçe girişinde çok sayıda kişi tarafından karşılanan yürüyüşçüler, parti binasına kadar yürüdü ve burada halk toplantısı gerçekleştirdi.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Zeki İrmez, “Kararlıyız, bu yürüyüşümüz ile İmralı tecridini kıracağız” dedi.

whatsapp-image-2024-02-02-at-14-32-50.jpeg

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise “Gever her zaman partisine ve önderliğine sahip çıktı, bugün de sahip çıkıyor. Emperyalist güçler 4 parça Kurdistan ve Ortadoğu’da her zaman ölüm, katliam ve talanı halklara reva gördüler. Kürt sorununu ve Sayın Öcalan üzerindeki tecridi halklara yeni yaşam vaat eden düşüncelerini unutturmak istiyorlar” dedi.

Zorlu bir süreçte yürüyüş başlattıklarını aktaran Bayındır, “Yürüyüşümüz özgürlük isteyen Kürt halkı ve diğer halklar içindir. İmralı tecridi kırılmadan, Sayın Öcalan’ın özgürlük koşulları sağlanmadan bu savaş her zaman devam edecektir” diye kaydetti. 

Bayındır, “Kürt sorunu mutlaka muhataplarıyla çözülecektir. Muhatabı da Sayın Öcalan’dır. Başka kimse değildir. O da uzak değildir, İmralı’dadır. İmralı kapılarını açın” çağrısı yaptı. 

Bayındır, şöyle devam etti: “Artık yeter, kimse zulümle, talanla, ölümle diz çökmemiştir. Başını eğmemiştir. Bu yol çözümün yoludur, onurlu bir barışın yoludur. Onurlu bir özgürlüğün yoludur. Bundan dolayı halkımıza sesleniyoruz; bu onurlu özgürlüğe, barışa sahip çıkın.”

whatsapp-image-2024-02-02-at-14-32-07.jpeg

DEM Parti Yüksekova İlçe Eşbaşkanları Ercan Sevmez ve Filiz Saygı da yürüyüşçüleri selamladı. 

Yüksekova Barış Annesi Gülbeyaz Mıhçi, tecride karşı tüm halkların ses çıkarması gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından parti binasında halay çekildi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum